Wie zijn wij?

Het team van Dojo Huigenbos

 

Thijs

Dag sportievelingen,

Mijn naam is Thijs van Huigenbos, ik ben 26 jaar en ik heb jarenlange ervaring in diverse takken van vechtsport. Ik kom uit een sportieve familie waarin vooral judo en krachtsport wordt beoefend, zo zijn mijn vader en opa nog geregeld te vinden in de dojo. Zelf beoefen ik al jaren de judosport in wedstrijdverband, zowel nationaal als internationaal.

Thijs van Huigenbos

Sportcarrière

Van jongs af aan liep ik al in sportschool Helsdingen, ik ben namelijk de kleinzoon van Peter Helsdingen senior (houder van de 7e dan judo). Mijn opa, oom, Taco Morren (bondscoach), Robert Huffenreuter en mijn vader hebben mij de beginselen van judo bijgebracht. Om aansluiting tot de nationale en internationale top te krijgen, ben ik naar judoteam Bijsterbosch gegaan. Hier train ik tot op heden onder begeleiding van Gerrit Bijsterbosch. Gedurende deze periode heb ik 10 nationale medailles in de wacht gesleept, individueel en in teamverband.

Judocarriere Thijs

Verder ben ik op het Europees kampioenschap 9e geworden in de categorie -100 kg. De laatste 5 jaar bij Gerrit heb ik krachttraining gekregen van Jorden Brés. Jordan is in mijn ogen een van de beste krachttrainers van Nederland, trainer van onder andere Epke Zonderland en Henk Grol. Hij zorgde ervoor dat ik zo sterk mogelijk op de toernooien verscheen en de laatste 6 jaar kreeg ik bij de nationale selectie training van bondscoach Maarten Arends en zo nu en dan van Mark Huizinga.

Kennis

In mijn judocarrière moest ik altijd plyometisch (explosief) trainen om niet te stijf te worden van de krachttrainingen. Vanwege het feit dat judo een kracht-uithoudingssport is, heb ik regelmatig bootcamps en intervaltrainingen gevolgd. Daarnaast vecht je bij judo in een gewichtsklasse, zo moet je iedere wedstrijddag een bepaald gewicht hebben. Dat betekende voor mij diëten. Hierdoor kreeg ik meer affiniteit met voeding. Door alle trajecten die ik gevolgd heb, heb ik veel geleerd en ervaring opgedaan over voeding, diëten, kracht, conditie, trainingsvormen en lesgeven. En niet te vergeten mentaliteit, want daar draait het grotendeels om!

Ontstaan Dojo Huigenbos
Nu sta ik wekelijks nog 1 á 2 keer op de mat en vecht ik eens in de 2 maanden voor een Duits team in de Duitse competitie. Mijn judocarrière staat de laatste jaren op een lager pitje in verband met vele blessures. Hierdoor heb ik meer tijd gekregen, deze wil ik gaan benutten om andere te helpen. Het lijkt me een leuke uitdaging om judo, BJJ, MMA, jiu-jitsu op te zetten en teambuilding-, zelfverdediging- en bootcampclinics te geven in Voorthuizen en omgeving.

Thijs van Huigenbos

Mijn ambitie is dan ook om iedereen zo adequaat mogelijk te laten sporten. De basis van een goede training is een goede houding, zodat je een fundament hebt waarop je kunt voortborduren. Nadat er een goede basis is gelegd, gaan we grenzen verleggen!

Willen is kunnen, volo et valeo.

Jolanda

Hoi, ik ben Jolanda. Maar Jootje is ook goed.

Jolanda van Westerneng
Jolanda

Van maandag tot en met donderdag ben ik arbeidsrechtjurist en zijn het alleen mijn hersenen die op volle toeren draaien. Geen wonder dat ik in mijn vrije tijd graag en veel actief ben. Ik vind alles leuk (oké, bijna alles) en ik rolde van de ene in de andere sport. Als kind (oké, ik ben 27, maar nu voel ik me oud) turnde ik bij S.S.S. in Voorthuizen, totdat ik werd geselecteerd voor het streetdance selectieteam bij Badabounce in Nijkerk. Met een mooie 11de plaats op het NK Streetdance sloot ik in 2012 het seizoen af om mijn studie voorrang te geven. Hardlopend door de Utrechtse en Tilburgse straten besloot ik een marathon te lopen. Maar dan wel een leuke. In mei 2015 liep ik na veel trainingsuurtjes op de weg, het terrein van Survival Team Ede en in de box van Crossfit Amersfoort de Iron Viking: 42 kilometer, 2800+ hoogtemeters en 100+ obstakels. *Wisten jullie dat Thijs ook zo gek was om het te doen?!* In Amersfoort ontdekte ik Olympisch gewichtheffen en sindsdien is mijn hart verkocht.

Toen Thijs mij vertelde dat hij zijn eigen dojo (ik moet nog steeds wennen aan dat woord: do-jo) ging openen vond ik dat echt stoer. Toen hij mij vroeg of ik les wilde geven, ging ik uit mijn dak! Ik vind het machtig mooi om mijn geliefde hobby’s met anderen te delen. Ik ben ook gewoon begonnen met dat eerste rondje hardlopen, met mijn tong op m’n tenen terwijl het einde van de straat nog niet eens in zicht was. Ik wist het meteen. Dit was onmogelijk.

Maar je zult je verbazen hoeveel (meer) je kunt bereiken met de juiste mindset, wat doorzettingsvermogen en vooral: goede begeleiding. En dat is wat ik wil. Dat jij jezelf verbaast. Als dat lukt is mijn doel bereikt.

Toen ik Thijs leerde kennen was ik na een paar weken trainen (en zweten en janken en vallen en  opstaan en lachen) van mijn post-marathon blues af (ja, dat is een ding). Ik zag ongelofelijke resultaten. Niet alleen kon ik eindelijk een fatsoenlijke push-up, maar vooral mentaal kon ik voor mijn gevoel de hele wereld aan. Hoe Thijs dat deed? Hij is (een beetje) streng, ontzettend eerlijk en heeft heerlijk droge humor. En dat zie je in elke les terug. Ook die van mij.

Als het makkelijk was, kon iedereen het. Zo is het wel. Maar met een flinke dosis humor is het in ieder geval leuk!

Daan

Mijn naam is Daan van Huigenbos, geboren in 1991 en woonachtig in Apeldoorn. Geboren in Amersfoort maar getogen in Voorthuizen, en dat nog wel in hetzelfde huis als Thijs.

Daan van Huigenbos

Vanaf jongs af aan bezig met sport, in het begin bij de sportschool van mijn opa, sportschool Helsdingen en daarna vanalles geprobeerd (van de Basic Fit tot de grote familiesportschool). In de beginjaren veel vechtsporten gedaan en in de loop van de jaren een liefde opgebouwd met fitness/krachttraining/powerliften.

Op mijn 18e heb ik de keuze gemaakt om een accountancy opleiding te gaan volgen en daar mijn werk van te maken, afgelopen 7 jaar bij een accountantskantoor gewerkt en naarmate de tijd vorderde steeds meer tot het besef gekomen dat dit mij niet de energie leverde die ik had verwacht. Hoe geweldig was het dan ook toen Thijs mij vroeg om samen de dojo uit te breiden en de familietraditie voort te zetten!

Afgelopen oktober ben ik begonnen bij de AALO met een personal trainer opleiding die ik in juni afgerond heb. Hierdoor heb ik kennis van de basisanatomie, trainingsleer en alles wat daarbij hoort. Dit samen met mijn uitgevoerde stages, trainingservaring en voorliefde voor sport stelt mij in staat om alle sporters met groot plezier en enthousiasme te begeleiden en te coachen.