Fitness

Fitness in Voorthuizen bij Dojo Huigenbos

Fitness is een leuke en flexibele manier om aan je kracht, conditie en algehele fitheid te werken.

Dojo Huigenbos heeft een ruime fitnesslocatie van twee verdiepingen in Voorthuizen. Hierin staat beneden onder andere een complete lijn van Matrix fitnessapparatuur inclusief loopbanden, fietsen, crosstrainers roeiapparaten, bankjes, smith machine en losse gewichten. Boven is een grote vrije ruimte met onder andere dumbbells tot 50 kg, een squatrek, cable junge, bankjes, (incline)benchpresses en een multistation. Kortom alles is aanwezig om fit en sterk te worden.

Fitness is toegankelijk voor iedereen, vanaf 18 jaar (12 tot 18 jaar onder begeleiding tijdens jeugdfitness), met of zonder fitness- en sportachtergrond. Uiteraard biedt Dojo Huigenbos goede begeleiding op alle niveaus!

Fitness: cardiotraining en krachttraining

Fitness is erop gericht je lichaam in een goede conditie te brengen en te houden. Fitness kent twee categorieën. Cardiotraining is het creëren van uithoudingvermogen en krachttraining helpt je bij het opbouwen van spiermassa.

Cardiotraining

De cardiotraining is gericht op het verbeteren van je conditie. Je werkt aan je lenigheid, coördinatie en snelheid. De loopband en de spinningfiets zijn voorbeelden van apparaten die hiervoor geschikt zijn. Het bewegen met behulp van steps en de cross- en roeitrainer is ook geschikt voor het opbouwen van je conditie.

Krachttraining

Tijdens de krachttraining werk je aan je conditie en doe je oefeningen die je spieren verstevigen. Je maakt korte en explosieve bewegingen waarbij je fitnessapparaten kunt gebruiken. Ook op de grond kun je aan krachttraining doen door bijvoorbeeld buikspieroefeningen en push-ups.

Voordelen van fitness

Het woord zegt het al: je lichaam wordt fit van fitness. Als je actief traint heb je minder kans op rugklachten doordat je romp verstevigt. Je let meer op je lichaam als je actief beweegt en je lichaam wordt krachtiger. Fitness heeft ook een positief effect op je cholesterolgehalte en je bloeddruk.

Fitness in Voorthuizen: Dojo Huigenbos!

Hier vind je onze tarieven.  Hier vind je onze contactgegevens.