Judo

Dojo Huigenbos is in 2021 in de top 3 geëindigd voor beste judoschool van het jaar: https://www.barneveldsekrant.nl/premium/sport/vechtsporten/373870/-we-zijn-trots-en-vereerd-

Daarbij is de trainer van Dojo Huigenbos genomineerd voor beste coach van het jaar 2021:

https://www.jbn.nl/nieuws/genomineerden-coach-van-het-jaar-bekend-breng-je-stem-uit

Dojo Huigenbos is in het bezit van het JBN-keurmerk:

https://www.jbn.nl/kenniscentrum/jbn-keurmerk

Kinderen kunnen al vanaf 3,5 jaar bij Dojo Huigenbos beginnen met judo. Voor de 3,5- tot 5-jarigen is er tuimeljudo. Voor de 5-11 jarigen is er jeugdjudo. Als de kinderen erg speels zijn, dan blijven ze nog even in de tuimelgroep tot ze rijp genoeg zijn voor het jeugdjudo. Vanaf deze leeftijd zijn kinderen meestal in staat om de aandacht bij de les te houden. Ze leren op een leuke en speelse manier de beginselen van judo. Elkaar vastpakken, valbreken, maar ook: leren van elkaar te winnen én … te verliezen! Elkaar geen pijn doen, maar juist sportief met elkaar bezig zijn. Judo verbetert op een speelse manier de weerbaarheid, motorische vaardigheden en zelfvertrouwen van kinderen.

Wat is de kracht van judo?

  • De kinderen leren zichzelf beter kennen.
  • Ze komen lichamelijk in vorm, en bouwen kracht en conditie op.
  • Ze krijgen meer zelfvertrouwen
  • Ze leren met frustratie omgaan
  • De trainers zijn opgeleid in het geven van pedagogische, effectieve en motiverende lessen.
  • De kinderen leren rekening te houden met elkaar.

Judo is bovendien een prima voorschool voor andere sporten. Uw kind gaat lekker een uurtje sporten en u kunt ondertussen even wat boodschappen doen of een rondje Zeumeren. De kinderen kunnen vrijblijvend een gratis proefles meedoen. Wij hebben een judopak te leen.

Leeftijd Lesduur
Tuimeljudo 3,5-5 jaar 45 min.
Jeugdjudo 5-7 jaar 45 min.
Jeugdjudo 8-11 jaar 60 min.

Wat is Tuimeljudo?
Tuimelen is niet alleen de voorloper op jeugdjudo, het is een ideale voorbereiding voor jonge kinderen op elke andere sport. Voor kinderen van 3,5-5 jaar biedt Dojo Huigenbos tuimeljudo.

Met tuimeljudo komen de kinderen in aanraking met de basisbeginselen van bewegen. Ze leren onder meer rollen, vallen, balanceren en samenwerken met andere kinderen. De kleine kinderen krijgen deze lessen in een vorm die aansluit op hun belevingswereld. Al op deze leeftijd leren kinderen op een veilige en respectvolle manier om te gaan met leeftijdgenoten.

Tuimeljudo is heel goed voor de motorische ontwikkeling van het kind, daarnaast kan het kind er prima zijn/haar energie in kwijt. Uit ervaring weten wij dat judo voor veel kinderen een perfecte uitlaatklep is.

 Tuimeljudo is de ideale voorbereiding op elke sport.

Spelenderwijs kennismaken met judo
Door langzaam verschillende oefeningen middels spelletjes in te voeren, maken de kinderen kennis met de grondbeginselen van judo.

Plezier
Er zit een groot spelelement in de Tuimellessen. Er wordt niet van de kinderen verwacht dat zij de hele tijd volledig geconcentreerd bezig zijn met judo. Zij kunnen regelmatig ontspannen met spelletjes.

Reactievermogen
Er wordt tijdens de lessen veel aandacht besteed aan het reactievermogen van de kinderen.

Discipline
Een belangrijk onderdeel van de judo is discipline. De kinderen leren niet alleen om respect te hebben voor hun leraar, maar ook voor elkaar. Ze leren om te luisteren  wanneer een ander aan het woord is.

Frustratie en tolerantie
Elk kind krijgt al op jonge leeftijd te maken met situaties waarin ze meer willen, dan ze kunnen. Ook tijdens de les zullen de kinderen leren om te gaan met frustratie. Het zal regelmatig voorkomen dat iets niet gaat zoals het kind graag zou willen. Tijdens de les leren zij hoe ze met dit gevoel om kunnen gaan en hoe zij dit zelfs kunnen gebruiken om zelf sterker te worden.

Vragen? Neem gerust contact op!

Kwaliteit
Wij hechten veel waarde aan kwaliteit, veiligheid en respect binnen Dojo Huigenbos. We hebben in het verlengde daarvan een beleidsplan, een pestprotocol, een protocol tegen seksuele intimidatie en een calamiteitenformulier opgesteld. Deze zijn ter inzage op te vragen bij de Dojo.

JBN Vertrouwenscontactpersoon
Het kan echter voorkomen dat iemand zich even niet thuis voelt; met een probleem kampt waarbij hij/zij niet bij de trainer of Dojo terecht kan. De vertrouwenscontactpersoon is dan aanspreekbaar voor ondersteuning en advisering; de vertrouwenscontactpersoon bied je een luisterend oor. Judo Bond Nederland heeft een vertrouwenscontactpersoon, Wouter Koeman (w.koeman@jbn.nl, 06-24910493), aangesteld. Deze is bereikbaar bij eventuele problemen of onopgeloste zaken binnen de Dojo.